30 najpopularnijih AI alata koji vam mogu pomoći u vašem poslu

Želim da vam predstavim neke od najpopularnijih AI alata koji su trenutno dostupni.
Kao što znate, AI tehnologija sve više ulazi u naše svakodnevne živote i omogućava nam da efikasnije i brže obavljamo različite zadatke. Ja volim da koristim AI alate kako bih pojednostavio svoj život i povećao efikasnost u različitim oblastima.

U ovom postu ću se usredsrediti na nekoliko alata koji su trenutno najpopularniji, uključujući Namelix, Fliki, Codeium, Writesonic, Riffusion, Looka, Copy.ai, Piggy Quiz Maker, Andi i ostale.

Svaki od ovih alata ima svoje prednosti i mane (svakako više koristi!), tako da ćete sigurno pronaći nešto za sebe. Hajde da vidimo šta svaki od ovih alata nudi i kako mogu poboljšati vaše svakodnevne aktivnosti.

ChatGPT

ChatGPT je moćan AI konverzacijski alat koji koristi najnoviju OpenAI tehnologiju da bi pružio prirodan i razumljiv interfejs za obradu prirodnog jezika. Ova moćna tehnologija omogućava ChatGPT-u da nauči od korisničkog unosa i pruži tačne i relevantne odgovore na pitanja i zahteve. Sa svojim svestranim primenama, ChatGPT je idealan za timove za korisničku podršku koji žele da automatizuju svoje odgovore i unaprede interakcije sa klijentima, kao i za firme koji žele da implementiraju virtuelne agente za efikasnu komunikaciju. Svakako ChatGPT ima mnogo širu primenu i možete pročitati u posebnom tekstu OVDE kako se koristi i za šta sve može da se primenjuje. Ovo je trenutno popularniji alat od Gugla.

Namelix

Namelix je savršen alat za stvaranje jedinstvenih i prepoznatljivih logotipa i naziva firmi. Korišćenjem AI tehnologije, Namelix generiše kratka i privlačna imena koja su relevantna za ideje korisnika. Kako bi se osigurala personalizovana iskustva, Namelix uči iz korisničkih preferencija i pruža poboljšane sugestije tokom vremena. Svojim dizajnom logotipa, Namelix pruža kompletne usluge za stvaranje jedinstvenog identiteta za vaš posao. Ovaj alat je idealan za preduzetnike koji žele da svojim novim poslovima daju pamtljiva i jedinstvena imena, kao i za marketing stručnjake i vlasnike poslovnih subjekata koji žele da unaprede svoje brendove sa profesionalnim i prepoznatljivim logotipima. Svakako preporuka.

Pogledajte kako je generisao logotipe i nazive firme:

Namelix AI alat ivandabetic

Fliki

Fliki je impresivni AI alat za kreiranje sadržaja koji omogućava kreatorima da brzo i lako kreiraju video sadržaj sa stvarnim i životopisnim glasovima. Sa preko 900 glasova na 75 jezika i dijalekata i milionima slika, video klipova i pozadinske muzike, Fliki nudi neograničene mogućnosti za kreiranje sadržaja. Sa prilagodljivim brendiranim titlovima, Fliki je idealan za marketing profesionalce koji žele da kreiraju angažujući video sadržaj, edukatore koji žele da razviju nastavni materijal sa stvarnim glasovima, kao i za poslovne subjekte koji žele da unaprede svoju prisutnost brenda sa vizuelno privlačnim videima.

Tome

Tome predstavlja budućnost generativnog pripovedanja. Ovaj AI alat, odnosno format pripovedanja omogućava kreatorima da otključaju svoje najbolje ideje i stvaraju neverovatne priče koje se ne zaboravljaju. Tome koristi najnoviju tehnologiju za obradu prirodnog jezika kako bi pomogao kreatorima u procesu pisanja i razvoja priča koje su ne samo uzbudljive, već i originalne i lične.

Ivan Dabetić AI alati sajtovi

Midjourney

Definitivno meni omiljeni AI alat. Midjourney je nezavisni istraživački laboratorijum koji se bavi razvojem ljudske mašte i kreativnosti uz pomoć AI tehnologije i dizajna. Sa svojim iskusnim timom stručnjaka iz različitih prestižnih organizacija i fokusom na razvoju novih misaonih procesa, Midjourney nudi kreativne projekte koji se kreću od realističnih gradskih pejzaža do apstraktnih umetničkih dela i virtualnih iskustava. Midjourney je idealan za umetnike i dizajnere koji traže inspiraciju iz AI-generated dela, istraživače koji se bave presekom AI, dizajna i ljudske mašte, kao i inovatore koji žele da pomere granice onoga što je moguće sa AI alatima.

Ai MidJourney alat sajt ivandabetic

Codeium

Codeium je AI-powered alat za automatizaciju procesa kodiranja koji olakšava proces kreiranja softvera. Sa podrškom za više od 20 jezika i integracijom sa popularnim IDE-ovima, Codeium pomaže programerima da brzo i efikasno generišu kod bez ponavljajućih postupaka. Pored smanjenja vremena potrebnog za kucanje koda, Codeium takođe pomaže u pronalaženju i upotrebi API-ja i generisanju jedinica za testiranje. Pored toga, Codeium ima mogućnost obrade prirodnog jezika, što programerima omogućava da kucaju komentare na prirodnom jeziku za generisanje koda. Ovaj AI-powered alat je idealan za programere koji žele da poboljšaju efikasnost kodiranja i smanje vreme utrošeno na sintaksu, kao i za timove koji rade na velikim ili nepoznatim kodovima.

AI alati AI sajtovi ivandabetic kako se koristi alat za

Writesonic

Writesonic je AI pisac koji generiše SEO-friendly sadržaj za blogove, Facebook i Google oglase i Shopify. Sa svojim alatom za preformulisanje, Writesonic takođe omogućava brzo preformulisanje celih članaka. Ovaj alat je idealan za blogere, marketinške stručnjake i vlasnike poslovnih subjekata koji žele da generišu visokokvalitetan i relevantan sadržaj za svoje ciljne publike bez trošenja puno vremena i truda.

Ai alat tool ivandabetic digital marketing

Riffusion

Riffusion je real-time AI alat za generisanje muzike koji omogućava korisnicima da stvaraju raznovrsne i ekspresivne kompozicije. Sa različitim žanrovima koji uključuju elemente folka, bluza, funka, džeza i mnogih drugih, Riffusion omogućava korisnicima da personalizuju instrumente i zvukove u svojim kompozicijama. Ovaj AI-powered alat ima efikasan Diffusion algoritam koji osigurava stabilnu i doslednu muziku sa širokim spektrom instrumenata. Riffusion je idealan za iskusne muzičare koji žele da stvore jedinstvene i dinamične kompozicije, za početnike koji traže alat koji je lako za korišćenje i koji im pomaže u istraživanju stvaranja muzike i za ljubitelje muzike koji žele da generišu kompozicije u različitim žanrovima.

Looka

Takođe jedan od sjajnih AI alata koje koristim – Looka Logo Maker kombinuje vaše želje za dizajnom logotipa sa AI-powered tehnologijom kako bi kreirao jedinstveni logotip koji vam se sviđa. Uz različite mogućnosti dizajna i personalizacije, Looka Logo Maker omogućava vam da kreirate jedinstven identitet brenda. Ovaj alat je idealan za preduzetnike i vlasnike poslovnih subjekata koji žele da stvore profesionalni i prepoznatljiv logotip za svoj brend.

Ai vebsajt tool sajt za izradu dizajna mokapova veštačka inteligencija ivandabetic

Copy.ai

Copy je AI-powered alat za generisanje sadržaja koji vam pomaže da kreirate visokokvalitetan sadržaj za različite potrebe kao što su blogovi, društvene mreže, e-mailovi i drugo. Sa preko 90 alata i šablona, Copy.ai omogućava korisnicima da pišu na 29+ jezika i da generišu preko 7,000,000 reči mesečno. Ovaj alat je idealan za blogere koji žele da pišu 10 puta brže, za menadžere društvenih mreža koji žele da pišu postove koji konvertuju, za marketinške stručnjake koji žele da pišu copy koji privlači, kao i za vlasnike e-commerce poslovnih subjekata koji žele da pišu efektivniji copy.

Copy ai alat sajt ivandabetic

Piggy Quiz Maker

Piggy Quiz Maker je AI-powered alat za generisanje kvizova koji omogućava korisnicima da stvaraju vizualno privlačne kvizove sa 7-10 pitanja koja su savršeno optimizovana za mobilne uređaje. Ovaj alat je savršen za sve one koji žele da lako i brzo kreiraju kvizove o bilo kojoj temi. Piggy Quiz Maker omogućava vam da usavršite svoje veštine u bilo kojoj oblasti ili da izazovete svoje prijatelje da vidite ko je pravi genije. U prilogu ispod možete videti ja sam stavio kviz za Project Managment. Ukoliko vas zanima više o Project Managmentu, imam ceo kurs na ovom blogu koji možete pročitati OVDE.

Andi

Andi je generativni AI-powered pretraživač koji omogućava direktno dobijanje odgovora umesto samo linkova. Sa chatbot interfejsom koji korisnicima omogućava da unose upite i dobijaju odgovore na conversational način, Andi pruža personalizovano iskustvo pretrage. Pored toga, Andi uključuje i vodič za komande, opciju da se postavi kao podrazumevani pretraživač i status oslobađanja. Ovaj alat je idealan za pojedince koji traže efikasnije i efektivnije iskustvo pretrage, profesionalce koji traže brze i direktne odgovore na svoje upite, kao i studente i istraživače koji žele da uštede vreme i napor tokom prikupljanja informacija.

Ivan Dabetić blog web3 ai sajtovi alati

Durable

Još jedan sjajan AI alat koji sam testirao! Durable AI je dizajniran za stvaranje profesionalnih veb sajtova za preduzetnike i poslovne ljude. Sa funkcijama kao što su brzo kreiranje sajtova, mogućnost prilagođavanja sajta i sveobuhvatna platforma za upravljanje sajtovima, Durable AI je odličan izbor za sve one koji žele da pokrenu svoj biznis online.

Namecheap Logo Maker

Je alat koji je savršen za one koji žele da kreiraju logo za svoj biznis. Sve što treba da uradite je da odgovorite na nekoliko pitanja i dobićete na stotine besplatnih logoa koje možete preuzeti.

Playground AI

Je odličan alat za umetnike i kreativce koji traže inspiraciju za svoje projekte. Sa AI algoritmima koji generišu visokokvalitetne i fotorealistične slike, kao i opcijama za prilagođavanje i platformama kompatibilnim sa Unreal Engine, Octane Render i Studio Ghibli, Playground AI je savršen izbor za umetnike, menadžere društvenih mreža i dizajnere koji žele da unaprede svoje vizuelne objave.

Ai alati sajtovi ivandabetic

Boomy

Boomy je alat za stvaranje muzike koji koristi AI algoritme kako bi generisao originalne pesme na osnovu korisničkog unosa. Sa mogućnostima prilagođavanja i zajednicom koja omogućava deljenje pesama, Boomy je odličan izbor za muzičare i muzičke entuzijaste svih nivoa.
Ovaj zanimljiv alat možete da koristite za kreiranje muzike u vašim video snimcima, spotovima, reklamama etc. Generalno sjajan AI alat.

Ai alat za kreiranje muzike idabetic

Tutor AI

Je platforma za učenje koja vam omogućava da unesete bilo koju temu i dobijete različite opcije za učenje o toj temi. Ovo je odličan alat za studente i istraživače koji žele da brzo pronađu korisne informacije o nekoj temi. Obavezno čekirajte ovaj AI alat za učenje jer možete pronaći mnogo zanimljivog sadržaja.

Ai alat za učenje ivandabetic

NightCafe Creator

Je aplikacija koja koristi AI algoritme kako bi generisala prelepe umetničke slike bez napora. Sa različitim metodama generisanja slika i mogućnostima prilagođavanja, NightCafe Creator je idealan izbor za umetnike i dizajnere koji žele da eksperimentišu sa AI generisanim umetničkim stilovima.

Ai alat sajt ivan dabetić blog

DALL·E 2

Je sistem za generisanje slika koji koristi prirodni jezik za stvaranje realističnih slika i umetničkih dela. Sa mogućnošću kreiranja originalnih slika na osnovu tekstualnih opisa i sigurnosnim mehanizmima koji sprečavaju zloupotrebu, DALL·E 2 predstavlja moćan alat za dizajnere, umetnike i kreativce koji žele da unesu novu dimenziju u svoj rad. Zahvaljujući 4x većoj rezoluciji u odnosu na prethodnu verziju, DALL·E 2 omogućava generisanje detaljnih i kvalitetnih slika, dok se varijacije inspirisane originalom mogu generisati za još veću kreativnu slobodu. Sa DALL·E 2, kreativni izraz se ne završava samo na idejama, već se može lako pretvoriti u neverovatne vizualne kreacije.

AI veštaka inteligencija kako se koristi slike izrada tutorijal ivandabetic

Humata AI

Humata je chatbot pokretan AI-em, dizajniran da pomogne korisnicima da efikasno upravljaju i razumeju svoje datoteke. Brzi odgovori, brže istraživanje, ekstrakcija podataka, Q&A mogućnosti i automatsko pisanje čine ovaj alat idealnim za istraživače, studente i poslovne profesionalce koji žele da uštede vreme i efikasnije iskoriste svoje datoteke. Humata je besplatan, ili je dostupan za $4.99/mesečno za premium korisnike.

AI alati veštačka inteligencija kako se koriste AI sajtovi ivandabetic

Talk To Books

Talk To Books je revolucionarni proizvod koji pruža jedinstven pristup istraživanju ideja i pronalaženju knjiga. Koristeći eksperimentalnu veštačku inteligenciju, Talk To Books vam omogućava da pretražujete različite delove knjiga postavljajući pitanja ili izgovarajući izjave. Umesto klasične pretrage reči ili fraza, Talk To Books koristi duboko učenje kako bi vam ponudio niz odgovora i citata koji su relevantni za vaš upit. To znači da možete istraživati širok spektar tema, od istorije i nauke do umetnosti i književnosti, koristeći samo prirodni jezik. Talk To Books takođe pruža korisne alate za pronalaženje knjiga koje odgovaraju vašim interesovanjima i ukusu, čineći proces pronalaženja savršenog štiva lakšim i efikasnijim nego ikad pre.

Cody

Cody je virtuelni zaposleni pokretan AI-em, dizajniran za pomoć u različitim poslovnim zadacima. Sa prilagođenim treninzima, instant odgovorima, izvršavanjem zadataka i prilagodljivošću za različite poslovne potrebe, ovaj alat je idealan za poslovne subjekte koji žele da poboljšaju efikasnost zaposlenih, marketinške timove koji traže pomoć u kreiranju sadržaja i generisanju ideja, kao i HR i support odeljenja koja teže unapređenju vremena odgovora i rešavanju problema. Cody nudi prilagođene i efikasne rešenje za poslovne potrebe pokretane AI-em. Generalno sjajan AI alat za HR sektore.

AI sajt alat za HR sektore veštačka inteligencija

AutoDraw

Je odličan AI alat za brzo i lako crtanje koji koristi tehnologiju mašinskog učenja. Ključne karakteristike i prednosti uključuju jednostavnost korišćenja, brzo crtanje i opcije za preuzimanje, deljenje, početak ispočetka i upotrebu prečica. AutoDraw je idealan za naučnike koji žele brzo i lako da nacrtaju dijagrame, entuzijaste u dizajnu koji žele da uče od talentovanih umetnika na platformi, i edukatore i studente koji istražuju mogućnosti mašinskog učenja u umetnosti. Ovaj korisnički prijateljski alat za crtanje ima dodatnu prednost učenja od umetnika na platformi.

AI alat za crtanje veštačka inteligencija naučite da crtate lako u samo par koraka

Synthesia

Još jedan u nizu sjajnih AI alata. Synthesia vam omogućava da kreirate AI video snimke jednostavno kucanjem teksta. Ovaj alat je jednostavan za upotrebu, jeftin i skalabilan. Možete kreirati video snimke sa ljudskim prezenterima direktno u vašem pretraživaču. Postoji besplatna demo verzija. Drugim rečima, potrebno je samo da unesete tekst i ovaj AI alat će generisati adekvatan video za taj tekst uključujući slike, animacije i drugo, a koje su u skladu sa sadržajem.

Notion AI

Notion godinama koristim za razne stvari i smatram da je odličan alat koji ima sve na jednom mestu. Ovog puta otišli su korak dalje i razvili Notion AI koji vam omogućava da iskoristite neograničenu snagu AI tehnologije na bilo kojoj stranici u Notion aplikaciji. Ovaj alat omogućava brže pisanje, razmišljanje na višem nivou i povećanje kreativnosti. Radi kao magija!

Obavezno pustite ovaj video da vidite moć Notiona 🙂

Rytr

Rytr je AI baziran asistent za pisanje koji omogućava kreiranje kvalitetnog sadržaja u rekordnom vremenu i to po pristupačnoj ceni. Ovaj alat je opremljen sa inteligentnom tehnologijom koja analizira vaš sadržaj i predlaže poboljšanja kako bi se postigao željeni nivo kvaliteta. Rytr je izuzetno brz i omogućava kreiranje sadržaja za različite platforme poput blogova, veb stranica, oglasa i društvenih mreža. Osim što omogućava poboljšanje kvaliteta sadržaja, Rytr takođe pomaže u povećanju produktivnosti, štedi vaše vreme i novac. Ovaj alat je idealan za marketinške stručnjake, blogere i druge profesionalce koji žele da unaprede svoj sadržaj i povećaju prisustvo na društvenim mrežama. Rytr pomaže korisnicima da kreiraju sadržaj koji odgovara njihovim ciljevima i brendu, uz pomoć pametne tehnologije koja je integrisana u ovaj alat.

Ai alat veštačka inteligencija sajt ivandabetic

Stable Diffusion

Stable Diffusion je duboko učenje, model teksta-na-sliku koji je objavljen 2022. godine. Koristi se pretežno za generisanje detaljnih slika koje su uslovljene opisom teksta, mada se može primeniti i na druge zadatke, kao što su popunjavanje, stvaranje slika izvan granica i generisanje slika na osnovu prompta teksta. Ovaj alat je idealan za istraživače, dizajnere i umetnike koji žele da brzo i efikasno generišu realistične slike. Stable Diffusion koristi najsavremenije metode dubokog učenja i tehnologije za obradu prirodnog jezika kako bi omogućio generisanje slika visokog kvaliteta.

Stable diffusion ai sajt alat ivandabetic API slike

Where To

Ovaj vebsajt ima za cilj da pomogne ljudima da pronađu zanimljiva i zabavna mesta za putovanja. Kada kliknete na dugme “Pronađi mesto”, prikazaće vam se različita mesta koje možete istražiti. Može biti bilo šta, od novog restorana do muzeja ili tematskog parka. Bez obzira na to šta je u pitanju, ovaj sajt je dizajniran tako da vam pomogne da pronađete nešto zabavno za raditi i videti. Where To je idealan za putnike, ljubitelje hrane i sve one koji žele da istraže mesta u svojoj blizini ili šire. Ovaj sajt koristi AI tehnologiju kako bi vam pružio personalizovane preporuke na osnovu vaših interesovanja i lokacije.

AI sajt planiranje putovanja veštačka inteligencija

Adobe Podcast

Je alat koji omogućava poboljšanje zvuka vašeg sadržaja uz pomoć dva besplatna i brza alata. Ovaj alat ima ključne karakteristike koje se fokusiraju na poboljšanje zvuka, što je ključno za kvalitetan podcast. Sa funkcijom poboljšanja govora, možete ukloniti sve pozadinske buke i odjeke, što čini vaš sadržaj jasnijim i razumljivijim za slušaoce. Također, uz pomoć funkcije Mic Check, možete otključati kvalitetan zvuk sa vašeg mikrofona, čime se poboljšava kvalitet vašeg sadržaja.

Osim toga, Adobe Podcast je lansirao AI-powered audio za2 snimanje i uređivanje, sve na webu. Adobe Podcast i njegove trenutne karakteristike su izuzetno korisne za sve koji žele da poboljšaju kvalitet zvuka svog podcasta, bez obzira na njihovo iskustvo u uređivanju zvuka. Ako tražite brz i jednostavan način za poboljšanje zvuka vašeg sadržaja, Adobe Podcast može biti pravi alat za vas.

AI sajtovi adobe podcast ivandabetic

Microsoft Bing

Sada uključuje veštačku inteligenciju i pregledač-ko-pilota. Novi Bing je poput istraživačkog asistenta, ličnog planera i kreativnog partnera koji je uvek uz vas kad tražite na webu. Zahvaljujući nizu AI funkcija, možete postavljati složena pitanja, dobiti sažet odgovor i biti inspirisani da pišete pesme, priče ili delite ideje za projekat. U chat iskustvu, takođe možete razgovarati i postavljati dodatna pitanja kako biste dobili različite i još detaljnije odgovore u pretrazi. Od skoro sam se prebacio na Bing i Edge s obzirom na to da koristim Office Family paket, pa je Edge odličan kada je u pitanju sinhornizacija.

Predict AI

Iliti Neurons je moćno AI rešenje koje simulira pažnju potrošača na vizuelnim sadržajima, kao što su slike i video zapisi. Ovaj alat koristi prediktivnu veštačku inteligenciju kako bi merio pažnju i angažovanje korisnika i optimizovao kreativne sadržaje za maksimalne performanse.
Predict AI je pouzdan i koriste ga velike kompanije kako bi povećale konverzije, poboljšale performanse kreativnih sadržaja i povećale svest o brendu. Osim toga, ovaj alat koristi podatke kako bi maksimizovao uticaj kreativnog sadržaja i obezbedio željene rezultate uz pomoć AI pokretanih uvida.

Sve navedene AI alate mogu da pomognu pojedincima i organizacijama da postignu svoje ciljeve na lakši i efikasniji način. Od kreiranja jedinstvenih brendova do stvaranja visokokvalitetnog sadržaja i muzike, AI alati su sveprisutni i korisni u današnjem digitalnom dobu. Nemojte se bojati da ih koristite – cilj svega i jeste da se služimo njima kako bi što jednostavnije, lakše i brže došli do našeg cilja.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like