8 najboljih strategija digitalnog marketinga za nova preduzeća

Osnivanje nove firme uvek je izazov, posebno imajući u vidu ozbiljno rivalstvo tržišta. Digitalni marketing je vitalna komponenta uspeha svakog startapa. U ovom članku izložiću osam metoda digitalnog marketinga koje svaki startap treba da uključi u svoj marketinški plan kako bi im pomogao da rastu i cvetaju.

Optimizacija za pretraživače (SEO)

Search Engine Optimization (SEO) je praksa povećanja vidljivosti web sajta na stranicama sa rezultatima pretraživača. To se postiže optimizacijom sadržaja, strukture i ključnih reči Web lokacije. Startapi moraju da se uključe u SEO kako bi garantovali da se njihovi sajtovi pojavljuju na prvoj stranici rezultata pretraživača kada potencijalni klijenti traže relevantne ključne reči. Visok plasman na stranicama sa rezultatima pretraživača može dovesti do većeg prometa Veb lokacija i potencijalnih klijenata.

Content Marketing

Produkcija i širenje vrednog i relevantnog materijala u cilju privlačenja i održavanja određene publike poznato je kao content marketing. Ova strategija pomaže kompanijama u razvoju odnosa sa ciljnom publikom i uspostavljanju njihovog brenda kao autoriteta u njihovom sektoru. Da bi angažovali svoju publiku, startapi bi trebalo da generišu i dele blogove, video zapise i ispravke na društvenim mrežama. Razvoj vrednog i informativnog sadržaja može pomoći startapima u privlačenju novih potrošača i zadržavanju aktuelnih.

Pay-Per-Click (PPC) oglašavanje

Pay-Per-Click (PPC) oglašavanje je vrsta internet oglašavanja u kojoj kompanije plaćaju svaki put kada neko klikne na neki od njihovih oglasa. Ova strategija je povoljna za preduzeća koja moraju brzo da dođu do ciljane publike. Startapi bi trebalo da se uključe u PPC oglašavanje kako bi poboljšali promet veb lokacija i stope konverzije. PPC oglašavanje može biti niskobudžetna strategija da se dopre do novih kupaca i poveća izloženost brenda.

Marketing na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama je praksa promovisanja proizvoda ili usluga kompanije koristeći platforme društvenih medija kao što su Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn. Startapi moraju da uspostave i održe aktivno prisustvo društvenih medija kako bi komunicirali sa svojom ciljnom publikom i plasirali svoj brend na tržište. Društvene mreže su odličan metod da doprete do potencijalnih kupaca i uspostavite lojalnost brenda.

Marketing e-pošte

Praksa slanja promotivnih e-poruka pretplatnicima kompanije poznata je kao email marketing. Preduzetnici bi mogli da uzgajaju svoje mejl liste pružanjem podsticaja kao što su besplatne ebook knjige, seminari i popusti. Email marketing je moćan alat za promociju proizvoda ili usluga i vožnju posetilaca na veb lokaciju kompanije. Marketing e-pošte takođe može pomoći startapima u razvoju odnosa sa njihovim pretplatnicima i obaveštavati ih o novim proizvodima ili uslugama.

Influencer Marketing

Influencer marketing je tehnika promovisanja proizvoda ili usluga kompanije saradnjom sa uticajnicima društvenih medija. Startapi bi trebalo da otkriju uticajnike u industriji i sarađuju sa njima kako bi došli do veće publike i povećali prepoznavanje brenda. Za startape, influencer marketing je možda odlična strategija za povećanje prepoznavanja brenda i prodaje vožnje. Svakao bih u ovaj segment ubacio i Affiliete marketing koji je i te kako jak i veoma moćno sredstvo u dizanju proizvoda.

Video Marketing

Praksa generisanja i deljenja filmova radi promovisanja proizvoda ili usluga kompanije poznata je kao video marketing. Preduzetnici bi trebalo da prave video zapise kako bi prikazali svoju robu, dali uputstva ili svedočanstva i komunicirali sa svojom ciljnom publikom. Startapi mogu da koriste video marketing da bi demonstrirali svoje proizvode ili usluge na delu i dali više informacija o svom brendu.

Mobilna optimizacija

Mobilna optimizacija je proces obezbeđivanja da veb lokacija preduzeća bude pogodna za mobilne uređaje. Preduzetnici moraju da obezbede da njihov web sajt bude pogodan za mobilne telefone kako bi pružio dosledno iskustvo svojoj publici. S tim što sve više ljudi koristi mobilne uređaje za istraživanje interneta, kompanije moraju da imaju veb lokaciju pogodnu za mobilne telefone da bi privukle potencijalne klijente.

Ovo je nekih osam (bez šale!) metoda digitalnog marketinga koje svaki biznis treba da uvrsti u svoj marketinški plan kako bi se razvijao i cvetao. Da bi došli do svoje ciljne publike i ostvarili svoje poslovne ciljeve, startapima je potrebno da ulože vreme, trud i resurse u digitalni marketing. Startapi mogu da porastu svoju prodaju povećanjem prepoznavanja brenda, privlačenjem novih klijenata i korišćenjem ispravnih metoda digitalnog marketinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like