No-coding alati: Kreirajte sajtove i aplikacije veoma brzo!

U današnjem digitalnom svetu, posedovanje profesionalnog veb sajta ili aplikacije je neophodno za uspeh bilo koje firme. Međutim, mnogi poslovni vlasnici i osnivači start-up-a mogu se suočiti sa preprekom neznanja programiranja ili ograničenim budžetima.

Srećom, postoje platforme iliti No-coding AI sajtovi za kreiranje veb sajtova i aplikacija koje omogućavaju korisnicima da kreiraju profesionalne kvalitetne veb sajtove i aplikacije bez potrebe da razumeju kodiranje.
U ovom postu, predstaviću vam 8 platformi za kreiranje veb sajtova i aplikacija koje se koriste sa jednostavnim prevuci-i-spusti interfejsom, što će vam omogućiti da brzo i lako izgradite svoj veb sajt ili aplikaciju bez znanja programiranja.
 1. Bez obzira da li su vaši podaci smešteni u tabelama ili bazi podataka Airtable, Glide je najbolja opcija za brzo kreiranje profesionalnih mobilnih aplikacija i veb stranica koje su i dalje prijatne za korišćenje na mobilnim uređajima. To se može postići za nekoliko minuta. Glide je moćan kreator prilagođenih aplikacija koji je neverovatno jednostavan za korišćenje. Omogućava korisnicima da kreiraju širok spektar prilagođenih veb aplikacija kao i nativne mobile aplikacije za iOS i Android koje se mogu objaviti u prodavnici aplikacija, sve to bez potrebe da korisnici napišu jednu liniju koda.

  Tutorijal za učenje:

 2. Isprobajte još jednog kreatora aplikacija pod nazivom Webflow za razvoj veb aplikacija i veb sajtova. S druge strane, ovaj je popularan među korisnicima jer omogućava veliku količinu prilagođenih i sjajnih dizajna bez potrebe za razvojem bilo kakvog koda. Za početnike koji nikada pre nisu radili sa ovakvim rasporedom, admin Webflow-a je sličan onom u Photoshop-u, što može biti prilično zastrašujuće za učenje i navikavanje ako nemate iskustva sa takvim interfejsom. Svakako Webflow je jako moćan i jedan od favorita, po mom mišljenju.

Tutorijal za učenje:

 • To je jedna od najnaprednijih platformi za izgradnju veb sajtova bez korišćenja koda. Ona omogućava korisnicima da izgrade SaaS aplikacije, vebsajtove za E-Commerce i društvene mreže sa potpunom autonomijom.

Tutorijal za učenje, ceo kurs od 3 sata:

 • Ova platforma je jedna od najpoznatijih imena u svetu za gradnju veb sajtova i preporučuje se za kreiranje profesionalnih sajtova, kao i onih namenjenih umetnicima i fotografima.

Tutorijal za učenje, ceo kurs od sat vremena:

 • Alat za gradnju veb sajtova koji ne zahteva kodiranje i radi koristeći interfejs prevuci-i-spusti. Uključuje i prilagodljive šablone i funkcionalne dodatke. Ima sjajne funkcionalnosti za E-Commerce koje pomaže usavršavanje procesa dostave, kao i upravljanje porudžbinama i obradom plaćanja.

Tutorijal za učenje:

 • Sa svojim intuitivnim interfejsom prevuci-i-spusti, širokim integracijama i fleksibilnim radnim tokovima, Noloco je jaka konkurencija popularnom Softr graditelju aplikacija kada su u pitanju izrada unutrašnjih aplikacija i portala za klijente.

Tutorijal za učenje:

 • I tu je Adalo, dobar graditelj aplikacija za poslovne vlasnike bez tehničkog iskustva i osnivače startap-ova. Intuitivan interfejs prevuci-i-spusti koji nudi olakšava razvoj profesionalnog kvaliteta veb i mobilnih softvera. Još više rada se pojednostavljuje sa širokom bibliotekom šablona. Ove prednosti, međutim, dolaze sa napornim učenjem i fokusom, kao i visokom cenom i ograničenim opcijama prilagođavanja.

Tutorijal za učenje:

 • Napravite sopstvene aplikacije za vaš posao jednostavno kao što bi sa lego kockama. Iskoristite ugrađenu AI tehnologiju Softr-a da generišete slike i tekst brzo i jednostavno. Napravite portal koji vaši klijenti, partneri ili zaposleni mogu da pristupe unutar vaše kompanije koristeći bazu podataka koju održavate u Google Tabelama ili Airtable-u.
  Softr je verovatno jedan od najjednostavnijih AI alata za kreiranje vebsajtova i ima veliki izbor templejta.

Tutorijal za učenje:

 Tu je i tutorijal da kreirate Booking portal:

Ima još mnogo No-coding AI sajtova na netu koje možete koristiti za izgradnju sajtova i aplikacija, ali ovo je trenutno najpopularnija lista.

Ukoliko i vi imate neki predlog, ostavite u komentaru.

Sačuvajte ovaj članak jer će vam kad-tad zatrebati, takođe i pošaljite vašim prijateljima. Uvek mi možete pisati za pomoć ili savet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like