Genijalni resursi za Product Managere

Dok započinjete svoje putovanje u svetu Product Management-a, ključno je imati prave resurse na dohvat ruke. Da bih vam pomogao da se snađete u bogatstvu informacija dostupnih na internetu, sastavio sam sveobuhvatan spisak neophodnih resursa, knjiga, blogova i zajednica koji će vam pružiti uvide i vođstvo potrebno da biste se istakli u ovoj oblasti. Dakle, bilo da ste novi u Product Management-u ili težite da proširite svoje znanje, ovaj spisak je savršen za vas!

Reforge

Reforge je vrhunska platforma za profesionalce koji žele da uče i rastu u Product Management-u. Nude širok spektar programa i kurseva koji se fokusiraju na rast proizvoda, eksperimentisanje i sticanje korisnika, među ostalim ključnim temama. Sa fakultetom koji čine vodeći stručnjaci iz kompanija poput Ubera, HubSpota i Dropboxa, možete biti sigurni da je sadržaj relevantan i ažuran.

Website: https://www.reforge.com/

Lenny’s Newsletter, Podcast, i Slack Zajednica

Lenny Rachitsky je iskusni lider proizvoda i bivši zaposleni u Airbnb-u, poznat po svom prodornom newsletteru koji pokriva različite teme u Product Management-u. Njegov newsletter je rudnik dragocenih informacija o razvoju proizvoda, rastu i angažovanju korisnika. Osim toga, Lenny vodi podcast u kojem intervjuše lidere industrije i vodi Slack zajednicu gde možete povezati se sa kolegama entuzijastima i učiti iz njihovih iskustava.

Newsletter: https://www.lennysnewsletter.com/

Podcast: https://www.lennyspodcast.com/

Slack Zajednica: https://lennysnewsletter.com/community

Knjiga Terese Torres “Continuous Discovery Habits”

Teresa Torres je visoko poštovani trener za otkrivanje proizvoda i autor knjige “Continuous Discovery Habits”. U svojoj knjizi deli praktične savete i strategije kako Product Manageri mogu razvijati i održavati mentalitet kontinuiranog otkrivanja. Ova knjiga je obavezno štivo za svakoga ko želi da gradi bolje proizvode negujući dublje razumevanje potreba i želja svojih korisnika.

Knjiga: https://www.amazon.com/Continuous-Discovery-Habits-Discover-Customers/dp/1737290202

Product School

Product School je vodeća organizacija koja nudi kurseve i sertifikacije za Product Management. Pružaju obuke kako online tako i uživo, zadovoljavajući potrebe težećih Product Managera i profesionalaca koji žele unaprediti svoje veštine. Sa obimnim kurikulumom i iskusnim instruktorima, Product School je izvanredan resurs za učenje i umrežavanje.

Website: https://productschool.com/

Mind the Product

Mind the Product je globalna zajednica za Product Manager-e, koja nudi uvide kroz članke, podkaste i inspirativne konferencije. Sa ogromnim repozitorijumom sadržaja od strane stručnjaka iz industrije, Mind the Product je neprocenjiv resurs za učenje i ostanak u toku sa najnovijim trendovima i najboljim praksama u Product Management-u.

Website: https://www.mindtheproduct.com/

Silicon Valley Product Group (SVPG)

SVPG je vodeća firma za savetovanje u Product Management-u osnovana od strane Martyja Cagana, autora uticajne knjige “Inspired: How to Create Tech Products Customers Love”. Blog SVPG sadrži članke koje pišu iskusni Product Manageri, nudeći primenljive uvide i savete na širok spektar tema vezanih za strategiju proizvoda, dizajn i razvoj.

Website: https://svpg.com/

Ken Nortonov Blog

Ken Norton, partner u Google Ventures i bivši grupni Product Manager u Googleu, deli svoje misli i uvide o Product Management-u kroz svoj blog. Sa postovima koji pokrivaju teme kao što su liderstvo, donošenje odluka i postavljanje ciljeva, ovaj blog je riznica informacija za težeće i iskusne Product Manager-e.

Blog: https://www.kennorton.com/

The Product Coalition

The Product Coalition je globalna zajednica i online publikacija posvećena Product Management-u. Sadrži članke, podkaste i vebinare kreirane od strane iskusnih Product Manager-a i lidera industrije. The Product Coalition nudi platformu za Product Manager-e da dele svoje znanje, iskustva i uvide sa zajednicom, čineći ga neprocenjivim resursom za učenje i umrežavanje.

Website: https://productcoalition.com/

Roman Pichlerov Blog

Roman Pichler, iskusan konsultant, trener i autor u oblasti Product Management-a, deli svoje znanje i ekspertizu kroz svoj blog. Sa člancima koji pokrivaju teme poput strategije proizvoda, Agilnog razvoja i liderstva, Romanov blog je dragocen resurs za Product Manager-e na bilo kojoj tački njihove karijere.

Blog: https://www.romanpichler.com/

ProductPlan

ProductPlan pruža alate za roadmapping i strategiju proizvoda, a njihov blog je pun uvida i saveta o planiranju proizvoda, prioritetima i komunikaciji sa timovima i stakeholder-ima. Njihovi resursi su neprocenjivi za Product Manager-e koji žele da poboljšaju svoje veštine u kreiranju i komuniciranju efikasnih roadmap-a.

Website: https://www.productplan.com/

Aha!

Aha! je platforma za roadmapping koja Product Manager-ima pomaže da usklade svoje strategije sa razvojem proizvoda. Njihov blog sadrži dubinske analize i studije slučaja koje pokrivaju sve aspekte upravljanja proizvodima, od definisanja vizije proizvoda do lansiranja na tržište.

Website: https://www.aha.io/

Julie Zhuo’s Medium

Julie Zhuo, bivši VP of Product Design u Facebook-u, redovno deli svoje bogato iskustvo i uvide na Mediumu. Njene teme obuhvataju dizajn, liderstvo, i Product Management, pružajući čitaocima praktične savete za izgradnju boljih proizvoda i timova.

Medium: https://medium.com/@joulee

Intercom on Product Management

Intercom je poznat po svom inovativnom pristupu komunikaciji sa korisnicima i njihov e-book “Intercom on Product Management” je obavezno štivo za svakog Product Manager-a. Knjiga nudi uvide o stvaranju proizvoda koji ljudi vole, bazirano na stvarnim iskustvima i naučenim lekcijama iz prakse.

E-book: https://www.intercom.com/books/product-management

The Black Box of Product Management

Ben Horowitz, suosnivač Andreessen Horowitz-a, piše o izazovima i taktikama u Product Management-u. Njegov blog “The Black Box of Product Management” objašnjava složene aspekte vođenja proizvoda i timova, često kroz lične anegdote i istorije uspeha.

Blog: https://a16z.com/author/ben-horowitz/

Product Coalition Medium

Dodatno, Product Coalition ne samo da ima svoju platformu, već i aktivno piše na Mediumu, gde deli širok spektar članaka o Product Management-u. Ovde možete pronaći dodatne uvide i savete od zajednice Product Manager-a.

Medium: https://medium.com/product-coalition

UX Collective na Mediumu

Za Product Manager-e, razumevanje UX-a je ključno za uspeh proizvoda. UX Collective na Mediumu nudi brojne članke koji pokrivaju najnovije trendove, studije slučaja i najbolje prakse u UX dizajnu.

Medium: https://medium.com/ux-collective

Ovaj sveobuhvatan spisak resursa, knjiga, blogova i zajednica dizajniran je da vam pomogne da započnete ili unapredite svoje putovanje u Product Management-u. Dok istražujete ove resurse, stičete dragoceno znanje i uvide koji će vam omogućiti da se istaknete u brzo evoluirajućem polju Product Management-a. Zapamtite da je učenje kontinuirani proces i da je ključno ostati u toku sa industrijskim trendovima i najboljim praksama za vaš uspeh. Srećno učenje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like